Your career, our unique expertise. Together to the top.

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder of accountant die verder durft kijken dan cijfers en komma’s. Ad Alta Accountants is een partner die écht met je meedenkt op korte en op lange termijn. Ondertussen maken wij deel uit van de Alaska Group voor een nog uitgebreidere dienstverlening.

Your career, our unique expertise. Together to the top.

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder of accountant die verder durft kijken dan cijfers en komma’s? Een partner die écht met je meedenkt op korte en op lange termijn?

Allround accountancy & boekhouding voor vrije beroepen

Wij gaan bij voorkeur nog iets verder

Bij Ad Alta Accountants gaan we tot het uiterste om zelfstandigen, kmo ondernemers en vrije beroepers te assisteren bij het realiseren van hun ambities. Van startersformaliteiten en proactief strategisch advies tot en met successie- en vermogensplanning.

Vooral voor advies en boekhouding voor vrije beroepen is Ad Alta de geknipte partner. Accountancy voor vrije beroepen is namelijk onze corebusiness. Advocaten, architecten, notarissen en vooral zelfstandige artsen, groepspraktijken en andere ondernemers in de medische sector vinden bij Ad Alta Accountants 1 enkel aanspreekpunt voor al hun financiële, fiscale en juridische vraagstukken.

Boekhoudkantoor Ad Alta Accountants in Gent

Onze favoriete niches

Boekhoudkantoor uit Gent - Ad Alta Accountants

Medische sector

Starten als zelfstandige huisarts, een groepspraktijk, artsenassociatie oprichten en de volledige medische boekhouding tot en met RIZIV-facturatie uitbesteden? Fiscaal-juridisch advies en boekhouding voor medische vrije beroepen is helemaal ons ding.

Boekhouding Gent - Ad Alta Accountants

Vrije beroepen

Vertrouw gerust de interne en externe boekhouding en zelfs de bijkomende juridische formaliteiten van je advocatenkantoor, architectenbureau of notariskantoor aan ons toe. Zo kan je jouw cliënten de onverdeelde aandacht geven die ze verdienen.

Professioneel fiscaal advies - Ad Alta Accountants

Zelfstandigen & kmo’s

Je kmo boekhouding uitbesteden aan een ervaren boekhoudkantoor bespaart je niet alleen kopzorgen, maar ook heel wat kostbare tijd. Die tijd niet aan je administratie, maar aan je kernactiviteiten en klanten besteden, spreekt je vast meer aan.


Onze expertise

Onze gediplomeerde en erkende ITAA accountants beschikken over een multidisciplinaire expertise en jarenlange gerichte ervaring inzake vrije beroepen boekhouding. Al zullen we soms ook deskundig advies van externe professionals zoals bedrijfsrevisoren, payroll experten en gespecialiseerde advocaten inwinnen via ons eigen netwerk met vertrouwde partners.
01.

Accountancy

• verwerken van aan- en verkoopfacturen en financiële verrichtingen
• opstellen en indienen van periodieke aangiftes en listings voor btw, RIZIV, …
• opmaken van tussentijdse rapporten, balans- en resultatenrekening

02.

Fiscaal advies

• fiscale optimalisatie
• fiscale planning
• fiscale geschillen en audits
• advies bij herstructurering
• begeleiding bij internationalisering
• keuze vennootschapsvorm

03.

Juridisch advies

• vennootschapsrecht
• contracten en samenwerkingsovereenkomsten
• familiale charters
• sociaal-juridisch advies
• intellectuele eigendomsrechten

04.

Strategisch advies

• advies startende zelfstandigen
• opstellen business plan en SWOT-analyses
• begeleiding bij overname, overlaten of verkoop
• waardering onderneming en overnamecontracten
• advies en begeleiding bij familiebedrijven
• optimalisatie bedrijfsstructuren
• fusies en splitsingen

05.

Rapportering

• bedrijfsspecifieke rapportering opmaken
• analyses en advies bij investeringen
• budgetten opstellen, opvolgen en analyseren
• opstart en interpretatie analytische boekhouding
• opleiding KPI’s, balanslezen, …

06.

Vermogensplanning

• vastgoedbeleggingen en patrimoniumvennootschap
• fiscaal-juridisch advies omtrent huwelijksstelsels
• advies omtrent pensioenopbouw
• successieplanning en aangifte nalatenschap
• vermogensbeheer- en herstructurering

Ieder zijn vak en zijn talent, maar succesvol ondernemen vereist nu eenmaal teamwork, expertise en wederzijds vertrouwen. Dat zijn dan ook dé kernwaarden in ons kantoor.
- Christophe Du Chau

Advies & boekhouding vrije beroepen

Starten als huisarts, advocaat, architect, notaris

Derdebetalingsregeling & RIZIV-administratie

Uitbreiden of overlaten praktijk of associatie

Optimalisatie en boekhouding managementvennootschap

Opstellen samenwerkingsovereenkomsten

Private vermogensplanning, aansprakelijkheid

Ereloonnota’s, boekhouding derdenrekening

Opvolging & prognoses uitgestelde betalingen & decalage honoraria

Groepspraktijk oprichten of werken in maatschap of artsen associatie


Onze voornaamste troeven

Bij Ad Alta geloven we sterk in de kracht van duidelijke taal en heldere afspraken. Daarom verklappen we ook meteen onze voornaamste troeven zodat je perfect weet wat je van een partnership met ons kantoor mag verwachten:

Proactieve aanpak

We focussen niet alleen op de cijfers, maar kijken ook regelmatig naar het totaalplaatje. We stemmen regelmatig de prognoses op jouw ambities af en zullen waar mogelijk ook zelf suggesties voor optimalisatie of tips formuleren.

Professionalisme

Onze gecertificeerde ITAA accountants en belastingconsulenten volgen regelmatig bijscholingen om helemaal up-to-date te blijven. We vertalen belangrijke nieuwtjes zelfs in duidelijke en verstaanbare e-mails voor onze klanten.

Gemoedsrust

Er werken niet te veel verschillende personen aan je boekhouding. Je vaste dossierbeheerder volgt alles op de voet en is het aanspreekpunt voor al je vragen. Al volgt ook zaakvoerder Christophe Du Chau je vorderingen mee op.

Eerlijke prijzen

Professioneel fiscaal advies hoeft niet onbetaalbaar duur te zijn. Je kan bovendien de advieskost deels laten subsidiëren, want we zijn erkend dienstverlener bij de KMO-Portefeuille voor de pijler advies.

Facturatie

Onze wijze van facturatie is voor elk dossier dezelfde en gebaseerd op vergelijkbare dossiers. Bijgevolg zal iemand in dezelfde hoedanigheid en situatie als bij jou, dezelfde kostprijs (= jaarbudget) betalen.

Digitaal werken

Wij delen alle belangrijke informatie en documenten digitaal met elkaar. Ons platform bundelt al uw bedrijfsinfo: van archivering van uw facturen tot verwerking van de cijfers realtime.

Deel van de Alaska Group

Alaska is een Belgisch economisch samenwerkingsverband van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met als missie de leden te ondersteunen en te laten samenwerken zodat zij hun hoogwaardige kennis optimaal voor hun opdrachtgevers kunnen laten werken.

Neem je carrière in handen!

Ontdek waar Ad Alta jouw loopbaan een boost kan geven.

Net afgestudeerd of reeds wat relevante ervaring achter de rug? Op zoek naar een omgeving die investeert in jouw persoonlijke loopbaan? Bij Ad Alta zijn we steeds op zoek naar nieuwe en ervaren talenten. We staan voor flexibiliteit, een leuke werksfeer en veel doorgroeimogelijkheden.

Je kan rekenen op een boeiende, gevarieerde job in een leuke werksfeer waar je veel bijleert in een functie met autonomie, afwisseling en verantwoordelijkheid. Je krijgt ook een opleidingstraject op maat. Dus ben jij klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Ontdek dan hieronder onze vacatures!

Vacature Senior Accountant

Samen met ons team heb je uiteenlopende accountancy- en tax-werkzaamheden als Senior Accountant. Ontdek de volledige vacature.

Vacature Junior Accountant

Samen met ons team werk je mee aan het boekhoudkundig en fiscaal beheer van dossiers als junior accountant. Ontdek de volledige vacature.

Spontane Sollicitatie

Niet gevonden wat je zocht, maar wil je wel graag aan de slag bij ons? Laat ons weten wat je in een job zoekt door hier spontaan te solliciteren.

Een vraag of graag vrijblijvend kennismaken?

Ad Alta Accountants

ITAA gecertificeerd accountantskantoor Ad Alta accountants heeft meer dan 15 jaar ervaring in kmo boekhouding en een bijzondere expertise in fiscaal advies en boekhouding voor vrije beroepen en de medische sector.

Contact

Brugsesteenweg 585
9030 Mariakerke (Gent)
+32 9 221 49 49
Maandag tot donderdag:
08u00 – 12u30 & 13u00 – 17u00
Vrijdag:
08u00 – 12u30 & 13u00 – 15u00

Member of de Alaska Group

Alaska group logo

Your career, our unique expertise. Together to the top.

Boekhouding vrije beroepen
Lid ITAA nr. 50.067.154